Spar brændstof og penge med eftermontering af fartpilot

Med en eftermontering af en fartpilot kan du ikke blot øge komforten og din køreglæde, du kan også spare penge. En fartpilot betyder mindre aktivitet på speederen og dermed penge sparet, når du ikke hele tiden skal gasse op og ned, men kan holde den samme fart på lange strækninger.

Du bestemmer selv hvilken fart fartpiloten skal holde, og så du slipper for at bekymre dig om fartgrænser og brændstofforbrænding. Er der ikke integreret fartpilot i din bil, så fortvivl ej. Det er nemlig muligt at få eftermonteret en fartpilot i de fleste biler.

I det følgende vil vi guide dig igennem, hvordan du sparer penge, mens du kører, og ikke mindst hvordan du eftermonterer en fartpilot.

Sæt farten ned og nedsæt dit brændstofforbrug

Det er egentlig meget enkelt: sætter du farten ned, sparer du penge. Det gælder især på motorvejsstrækninger, hvor man nemt kommer til at gasse op ved overhalinger og ned igen, når man skal tilbage i indersporet. Og kører du på en af de trafikerede pendlerstrækninger bliver denne aktivitet kun højere.

Hvad der ellers skulle have været en stille og rolig udflugt hjem til familien, kan hurtigt blive et stressende slalomløb, hvor alle kæmper om at nå først i mål.

Med en fartpilot melder du dig ud af ræset, så du kan koncentrere dig om trafikken. Indstil den til en konstant fart på 110 km/t på motorvejen, og måske endda lidt lavere hvis trafikken er tæt, så sparer du både penge og kræfter imens du kører.

110 km/t er sikkert luntetempo for mange, men det giver pote rent økonomisk, når du lader fartpiloten gasse ned fra de velkendte 130 km/t til 110 km/t. Luftmodstanden er nemlig stor ved høje hastigheder, og det kræver energi og masser af brændstof. Fartpiloten kan altid slås fra manuelt, så skulle du alligevel blive fanget i den tætte trafik, kan du hurtigt gasse ned igen. Så sæt hastigheden ned og giv luft i pengepungen, så slipper du også for at skulle tanke nær så ofte.

Eftermontering af en fartpilot nedsætter altså dit brændstofforbrug. Fordi fartpiloten regulerer din hastighed til en stabil fart, kan du ifølge flere tests sparer ca. 5-10% på dit brændstofforbrug, og nogle lover endda helt op til 11% – uafhængigt af hvor langt du kører. Dit forbrug afhænger selvfølgelig af flere faktorer, såsom vejr, vejforhold og dæktryk, men udnytter du fartpiloten rigtigt kan dit forbrug nedsættes mærkbart.

Eftermontering af fartpilot

Og hvad gør du så, hvis din bil ikke har en integreret fartpilot? Nogle fartpiloter kan købes online og monteres hjemme i garagen, men de fleste vælger at få det gjort hos et autoriseret værksted, hvor man er sikret korrekt montering.

Du kan med fordel indhente tilbud fra flere forskellige forhandlere og på den måde finde frem til den rette pris og det rette værksted i nærheden af dig. På en side som eksempelvis Autobutler.dk kan du indhente tilbud og sammenligne priser på eftermontering.

Der er også flere sider som indhenter tilbud til den private, der har mod på at installere fartpiloten selv. Er du i tvivl om, om din bil er egnet til eftermontering af fartpilot, kan du altid forhøre dig ved din forhandler eller værksteder, der tilbyder eftermontering.

Er du pendler eller kører generelt lange strækninger kan du med fordel undersøge muligheden for en adaptiv fartpilot. En adaptiv fartpilot tilpasser sig trafikken, sørger for at holde afstand og bremse op ved tæt trafik – også på motorvejen, og derfor er den din bedste ven og en sikker følgesvend, der hurtigt bliver uundværlig på de trafikerede, lange strækninger.

Øg din komfort

Eftermontering af en fartpilot giver ikke kun luft i pengepungen. Det øger også din komfort og generelle køreglæde. Er du pendler og kører lange strækninger, vil du hurtigt mærke effekten af en fartpilot. Glem alt om øm speederfod og kramper ved op- og nedgasning.

Når du først har indstillet fartpiloten til at holde en konstant fart på 110 km/t på motorvejen, slipper du først og fremmest for at tænke over fartgrænser og dernæst for en masse aktivitet på speederen. Som en ekstra bonus øge du også din generelle sikkerhed under kørslen, når du overlader bekymringen om din fart til fartpiloten. I stedet kan du tilegne din fulde opmærksomhed til din kørsel og trafikken.