Sådan får du mest ud af at gå på jagt


Er du vild med at gå på jagt? Eller skal du til at tage jagttegn? Ønsker du blot at komme i gang med det? Det er også en interessant form for outdoor-aktivitet, som mange mennesker er glade for – så det er der ikke noget at sige til. Dog er der en masse ting, du skal vide om at gå på jagt for at få mest ud af det, og nogle af disse ting kan du læse herunder.

Hvordan foregår jagt?

Der findes mange forskellige former for jagt, men de mest almindelige er pürschjagt, anstandsjagt, trampejagt, klapjagt, drivjagt og trykjagt. Dog er anstandsjagt den, der bliver brugt mest til fritidsjagt. Ved anstandsjagt ligger jægeren eller jægerne stille og venter på, at byttet skal dukke frem, så han eller hun kan skyde det. I dette tilfælde er det meget vigtigt at vide, hvor man kan finde byttedyr, så man ikke går forgæves. Desuden er det også vigtigt at have det rigtige tøj på, hvilket kaldes kamuflagetøj. Det er i mange tilfælde i farver som brun, grøn, sort og lignende, så man kan skjule sig for byttet i skoven så godt som muligt.

Når du skal på jagt er det selvfølgeligt vigtigt at have jagttegn og kun at jage steder, hvor det er tilladt. Det er også vigtigt at passe utrolig godt på sig selv og sine omgivelser. At bruge våben kan være farligt, hvis man ikke har helt styr på, hvad man laver. Det kan desuden være en god idé at tage andre mennesker med, så det ikke bliver ensomt og eventuelt mere farligt, hvis der skulle forekomme ulykker. Det gør desuden også fornøjelsen lidt større, hvis der er andre, man kan dele oplevelsen med.

Hvilke redskaber skal jeg bruge, når jeg skal på jagt?

Når du skal på jagt skal du først og fremmest have et våben. Dem lærer du mere om, når du tager dit jagttegn, så du ved, hvordan du skal bruge dem og hvilke våben du må og skal bruge. Du skal også bruge noget kamuflagetøj, og så er der også andet udstyr, der kan være godt at have med.

Eksempelvis et høreværn, en jagtkniv, en stol, en taske, en lygte og andet lignende. Det er vigtigt at forberede sig så godt som muligt, inden man skal på jagt, ligegyldigt om man skal afsted alene eller sammen med andre. Hvis du er godt forberedt, undgår du i højere grad ulykker, og du har større chance for at skyde noget. Hvis du ønsker at vide mere om jagt og andre outdoor-emner, kan du gå ind på outdoorsupply.dk/jagt.

5 gode råd til at jage

  1. Pas på dig selv og andre. Når der våben indblandet, er det virkelig vigtigt at passe ekstra godt på både dig selv, andre og selvfølgelig dyrene.
  2. Vær sikker på dig selv og dine evner inden for jagt, inden du tager afsted. Jagttegn er klart det vigtigste, men hvis du ikke føler dig helt sikker alligevel, er det en god idé at øve sig lidt mere på forhånd.
  3. Tag det rigtige tøj på. Ellers har du ingen chance for at skyde noget.
  4. Husk alle de redskaber du skal bruge. Uden de rigtige redskaber kan du ikke ordne byttet, efter du har skudt det, og det er både synd for dyret og ærgerligt for dig. Desuden vil oplevelsen blive bedre, hvis du har det med, du skal bruge.
  5. Overhold ALLE regler. Det vigtigste af det hele er at overholde ALLE de regler, der findes, når det gælder jagt. Ellers bryder du loven, og det kan gå ud over andre mennesker eller uskyldige dyr, der kan komme til at lide. Det gælder også selv, hvis du er ude med din fiskestang