Fjernelse af alger på taget

Siden vi begyndte på en søgen efter den ideelle metode til rengøring af svampe og alger fra tag, har jeg kontaktet snesevis af personer og virksomheder. Nogle af mine læsere kom med forslag, og nogle få virksomheder leverede også oplysninger, der var nyttige til denne forskning

Rensning med klor blandinger er en mulighed

Hvis du har haft erfaring med skimmel i hjemmet, ved du, at den bedste mug fjerner er klorblegemiddel. Men udendørs kræver tunge rengøringer normalt mere tunge blandinger som f.eks TSP (se TSP-siden for flere detaljer) eller specialtilsætningsstoffer som Jomax fra Rustoleum, der kombinerer rengøringsmiddel med en blegemiddelaktivator.

Hvordan man bruger blegemiddelblandinger på dit tag

Følgende procedure er kun til blegemiddelrensning ved brug af JOMAX. (Andre rengøringsmuligheder nævnes senere i denne artikel.) Hvis JOMAX ikke er tilgængelig i dit område, skal du bruge en TSP-blanding med tilsat blegemiddel.

Blegemiddelblandinger kan skade følsomme planter. Fordi det er svært at helt beskytte dem fra blandingen, Sprøjt dem med rent vand, inden blandingen påbegyndes og umiddelbart efter, og så er det ligemeget om du har dækket dem til eller ej.

Ved hjælp af en plastpumpe, suger du det berørte område grundigt med dit valg af kemikalie. Lad det sidde i mindst 5 minutter.

Vask af alt snavs og svampestoffer

BEMÆRK: Selv om strømforsyning blev anbefalet i årevis, har industrien flyttet mod lavt tryk rengøring på grund af beviser for permanent asfaltskader forårsaget af højtryks-kraftvask.
Lad taget tørre grundigt. Undersøg taget for eventuelle resterende svampe … hvis det er slimet, gentag ovenstående trin. Du skal lade taget tørre før du giver det en omgang mere af blandingen.
En anden anvendelse af rengøringsmiddel vil ikke have fuld effekt på en fugtig overflade!

Hvis du synes det er klogt at lade blegemiddelet være på taget længere end den anbefalede tid, så tro om! Som tidligere nævnt kan langvarig udsættelse for blegemiddel beskadige de fleste overflader, og dit tag er ingen undtagelse.

Problemer med at bruge blegemiddel på asfaltag

Der er en vis bekymring for brugen af ​​klorbaserede produkter på asfaltag. Husholdningsblegemiddel kan skade asfalt på grund af dets høje natriumindhold. Apparatet forårsager tilsyneladende en elektrokemisk reaktion, som reducerer asfaltens elastik, hvilket fører til stivhed og krølle af materialet.

Dette skal du ikke bruge

1) Natriumhydroxidprodukter anbefales IKKE !! Et kemisk alternativ til blegemiddel anvender antifungalt middel natriumhydroxid. Lye-baserede produkter var på markedet for nogle år siden, men viste sig at være endnu mere farlige, at bruge end blegemiddel! Selv ved lave koncentrationer kan der gøres permanent skade på tagdækningen, muligvis endda opløsning af tagspånerne!

Heldigvis er de fleste lyebaserede produkter blevet fjernet fra markedet.