Derfor får du alger på taget

Har du nogensinde bemærket, hvordan nogle tage har sorte streger?Nogle gange ser du en grøn moset vækst på taget. Her får du at vide hvorfor det kommer til at starte med, plus hvordan du fjerner alger fra taget på dit hus

Hvorfor Alger vokser på tag

Tro det eller ej, de sorte striber kommer kun på tage i bestemte områder af landet. (De der har tendens til at være den mest fugtige.) Desuden vil de kun fremstå på den nordlige side af taget.

De sorte striber er også kendt som sorte alger eller tagskimmel. Teknisk set er de sorte striber på tage en form for alger kendt som Gloeocapsa Magma.

Her er hvorfor alger vokser på tage:

Hvis du bor i et fugtigt område i landet, har du sandsynligvis set uhyggelige mørke striber på asfaltltage. Selvom det ofte skyldes en ophobning af snavs eller skimmel; Den mest almindelige synder er faktisk en blågrøn alger kendt som Gloeocapsa Magma, der spredes af luftbårne sporer. Mens algvækst har ringe skade på tagdækning, hjælper pletterne ikke med til dit hjems samlede udseende eller videresalgsværdi.

Algerne vokser på den nordlige side af taget, der får den mindste mængde sol og forbliver fugtig i længst tid. Luftbårne algesporer transporteres fra tag til tag og kan angre en hel kvarter.

Sådan fjerner du alger

For at fjerne algerne fra taget, har du nogle få muligheder.

Du kan bruge almindelig husholdningsblegemiddel til at fjerne algerne fra dit tag.

Spray taget med en 50% blanding af vand og blegemiddel for at slippe af med algerne. (Ingen højtryksrenser. De kan sandsynligvis beskadige taget.) Bare sørg for at spray din beplantning først, og skyl det helt i rent vand, når du er færdig.

En blegemiddel eller klorbaseret opløsning påført med ikke-trykmetoder vil dræbe lav og moderat mosvækst næsten øjeblikkeligt. Det bør få en hvidlig farve inden for få minutter, som fortæller dig, at den er død. I modsætning til sorte alge pletter, der kommer straks af med ​​rensningen, vil dødt mos kræve et par tunge regnbyger for at afslutte skylning af taget. Det kan tage lidt tid, men vær sikker på, at mos, når det er dødt, i sidste ende vil løsne og skylle af taget takket være regnen.

Nogle foretrækker ikke at anvende klorbaserede produkter på et asfaltag.

Frygten er, at blegemiddelet vil skade asfalttaget (på grund af dets høje natriumindhold). Brugen af ​​blegemiddel på asfalt kan reducere asfaltens elasticitet. De kan også krølle i sidste ende.

I stedet for husholdningsblegemiddel kan du bruge iltblegemiddel.

Vejen til at rense tagalger er at gå videre og blande noget iltblegemiddel med vand. Det er et pulver. Det er sikkert. Det gør ikke skade på vegetationen eller noget andet i nærheden af ​​dit hjem. Hvad du gør er, at sætte det i en pumpe, sprøjt den på taget, og du skal holde taget vådt med opløsningen i ca. 10 eller 15 minutter. Oxygenblegemiddelet begynder at gå videre og angribe tagalgerne, og det dræber det og fjerne pletterne. Anvend mere, hvis det er nødvendigt, for at få en god, brugbar løsning. Når du er færdig, skal du tage en slange og skylle taget af, det er virkelig så simpelt.

Sådan forhindrer du sorte striber (tagstøbning)

Hvis du allerede har fjernet algerne fra dit tag en gang, og du vil sørge for at du ikke får det igen, eller hvis du bygger et nyt hus, og du vil sørge for, at dit tag ikke får de sorte striber fra alger, er der 2 ting, du kan gøre for at forhindre algerne i at blive dannet:

Kig efter algeresistente tagbælter (“AR” på pakken), som enten har kobber eller zink tilsat for at forhindre algerne i at dannes.

Tilføj zinkstrimler eller kobberstrimler under dine tagbælter.
For at holde algerne fra at komme tilbage, indsæt 6-tommers strimler af zink eller kobber under rækken af ​​shingling tættest på tagtoppen, efterlader en tomme eller to af den nederste kante udsat for vejret. På den måde når det regner, vil nogle af metalmolekylerne vaske ned på taget og dræbe alger, der forsøger at genvinde et fodfæste på din helvedesild. Kilde